navitron
 
Renewable Energy and Sustainability Forum
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Anyone wishing to register as a new member on the forum is strongly recommended to use a "proper" email address - following recent spam/hack attempts on the forum, all security is set to "high", and "disposable" email addresses like Gmail, Yahoo and Hotmail tend to be viewed with suspicion, and the application rejected if there is any doubt whatsoever
 
Recent Articles: Navitron Partners With Solax to Help Create A More Sustainable Future | Navitron Calls for Increased Carbon Footprint Reduction In Light of Earth Overshoot Day | A plea from The David School - Issue 18
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Embedded youtube videos not working  (Read 1180 times)
Ted
Global Moderator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 3782



« on: July 05, 2017, 03:10:48 PM »

A while ago the main Navitron website installed a Secure Sockets Layer (SSL) certificate in order to be able to process customer information securely. The prefix https: appears on URLs to indicate this.

Unfortunately many existing links on the Forum side of the website contain links that are fixed at http: and this means that modern browsers flag the site as having 'mixed content' - see https://support.mozilla.org/en-US/kb/mixed-content-blocking-firefox?redirectlocale=en-US&as=u&redirectslug=how-does-content-isnt-secure-affect-my-safety&utm_source=inproduct for details of how this affects Firefox, for example.

A knock-on effect of the site being recognised as having mixed content means that HTML code called IFRAMEs have their content blocked, to provide some added level of security. This has the unfortunate side-effect of blocking any embedded Youtube videos in a post, as they are put into an IFRAME link via an add-on in the Forum software to change a simple link into an embedded video.

The end result of all this interaction is that Youtube videos in users' posts are effectively rendered invisible.

It is possible to work around this limitation. Here are the steps for Firefox and Chrome browsers (if you have another browser then reply below and I'll see if I can include instructions for it later.)

Firefox (v54.0.1)

Navigate to the Navitron Forum website page with the missing video.

To the left of the URL address bar you should see a padlock with a yellow exclamation mark.


Click on that symbol and Firefox will display a 'Connection is Not Secure' box.


Click on the > arrow to the right and Firefox will display more info and a 'Disable protection for now' button.


Click on that button.

Embedded Youtube videos should now display OK. https will show in the URL



Chrome (v59.0.3071.115)

Navigate to the Navitron Forum website page with the missing video.

To the right of the URL address bar you should see a shield with a red x mark.


Click on that symbol and Chrome will display 'This page is trying to load scripts from unauthenticated sources' box.


Click on the Load unsafe scripts link.

Embedded Youtube videos should now display OK.


These security levels are only in effect while you are on the Navitron website. Your security when visiting other websites is not affected.




« Last Edit: July 05, 2017, 03:21:47 PM by Ted » Logged

Volunteer moderator
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!