navitron
 
Renewable Energy and Sustainability Forum
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Anyone wishing to register as a new member on the forum is strongly recommended to use a "proper" email address - following recent spam/hack attempts on the forum, all security is set to "high", and "disposable" email addresses like Gmail, Yahoo and Hotmail tend to be viewed with suspicion, and the application rejected if there is any doubt whatsoever
 
Recent Articles: Navitron Partners With Solax to Help Create A More Sustainable Future | Navitron Calls for Increased Carbon Footprint Reduction In Light of Earth Overshoot Day | A plea from The David School - Issue 18
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Battery Bank temperature questions  (Read 2316 times)
eabadger
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 800


« Reply #15 on: September 25, 2017, 12:43:09 PM »

already checked all and found one more faulty one, even at 250a load all terminals now stay cool.
the heatsink theory is correct and heat actually damaged a terminal due to lead softening.
but without removing the insulation all looked ok and as the lead didnt get even warm my first thought was a faulty cell.

steve
Logged

1600w PV main array at 24v, excide 2v 1000a forklift cells now x 2, 320w PV secondary array at 12v. Enfield 1944 ex RAF 5.6kw diesel genset (now in pieces, big ends gone), Petter AC1 28v diesel charging set at 2.8kw.
1kw wind turbine.
26kw wood stove back boiler to underfloor heating and dhw
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Simple Audio Video Embedder
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!